Leave Your Message
O Panela o le La i Romania e taugofie pe a fa'atulafono e le Malo le Tulafono e Fa'aititia ai le VAT i le 5% e fa'amalosia ai le au fa'atau & fa'atelevave le fa'apipi'iina o le la.

Tala Fou

O Panela o le La i Romania e taugofie pe a fa'atulafono e le Malo le Tulafono e Fa'aititia ai le VAT i le 5% e fa'amalosia ai le au fa'atau & fa'atelevave le fa'apipi'iina o le la.

2023-12-01

Ua faia e Romania le tulafono e tuu i lalo le lafoga faaopoopo i luga o le la PV panels ma latou faʻapipiʻiina e faʻavavevave ai le faʻaogaina o le eletise mai le la.

1. Romania ua faia se tulafono e faʻaitiitia ai le VAT i luga o le la mai le 19% i le 5%.
2. O le a fa'ateleina le numera o tagata fa'atau oloa i totonu o le atunu'u ina ia mafai ai ona fa'ateleina le gaosiga o le malosi i totonu o le atunu'u.
3. Se'ia o'o i le fa'ai'uga o Setema 2022, o le atunu'u na sili atu i le 250 MW fa'apipi'iina le la ma le 27,000 tagata fa'atau oloa, o le tala lea a MP Cristina Prună.


O Panela o le la i Romania e Fa'ataugofie ile Malo001w22

Ua faia e Romania le tulafono e tuu i lalo le lafoga faaopoopo o tau (VAT) i luga ole la PV panels ma o latou faʻapipiʻiina i le 5% mai le tapulaa muamua o le 19% i se taumafaiga e faʻavavevave le faʻaogaina o le malosi o le la e feagai ai ma faʻafitauli o le malosi o Europa.

I le faalauiloaina o lea lava mea, o se Sui Peresetene ma le Sui Peresetene, Komiti mo Alamanuia ma Auaunaga i Romania, na saunoa ai Cristina Prună i lana LinkedIn account, "O lenei tulafono o le a taitai atu ai i le faateleina o le numera o tagata fai pisinisi i le taimi e matua manaomia ai e Romania se faateleina le gaosiga o le malosi. O nisi e tuu lafoga i le la, matou te faaitiitia lafoga, pei o le VAT.”

Prună faatasi ai ma le isi faipule o le Palemene, Adrian Wiener sa faalauiloaina le mafuaaga o le faaitiitia o le VAT mo panels o le la ina ia mafai ai e le toatele o tagata ona gaosia a latou lava eletise, faaitiitia a latou pili o le eletise, ma fesoasoani i taumafaiga a le atunuu.

"O tupe a le tagata lava ia na mafai ona faʻapipiʻi le faitau selau o MW ma o le numera o tagata faʻatau tupe ua faʻatupulaia i le 27,000 i le faaiuga o Setema 2022 ma sili atu i le 250 MW faʻapipiʻi," o le tala lea a Prună ia Tesema 2022. "O le faʻaitiitia o le VAT i le 5% mo panels photovoltaic, pamu vevela ma paneta sola o le a taʻitaʻia ai le faʻateleina o le saoasaoa o tupe teufaafaigaluega e le gata i le gaosiga o le malosi mo le faʻaaogaina e le tagata lava ia ma le malosi o le fale. E na'o tupe teufaafaigaluega e mafai ai ona tatou laasia lenei fa'afitauli malosi."

I tua ia Tesema 2021, na fautuaina ai e le Fono a Europa le tuu i lalo o le VAT mo oloa ma auaunaga ua manatu e aoga mo le siosiomaga, e aofia ai le solar PV mo fale ma fale lautele.