Leave Your Message
 Tysklands AE Solar investerer €1 milliard til solpanelfabrik i Rumænien;  Planlægger at udvide til 10 GW årligt i fremtiden

Nyheder

Tysklands AE Solar investerer €1 milliard til solpanelfabrik i Rumænien; Planlægger at udvide til 10 GW årligt i fremtiden

2023-12-01

AE Solar har foreslået at lancere et solpanelproduktionsanlæg i Rumænien med en initial kapacitet på 2 GW, som til sidst skalerer den op til 10 GW årligt.

1.AE Solar har annonceret planer om at bygge et solpanelfabrikant i Rumænien.
2.Det foreslås i første omgang at have 2 GW årlig kapacitet og senere udvidet til 10 GW, hvilket repræsenterer 1/3 af den europæiske efterspørgsel.
3.AE Solar driver i øjeblikket sine solcellemodulproduktionsfabrikker i Tyrkiet og Kina med en samlet årlig kapacitet på 1,7 GW.


AE Solar investerer €1 milliard til solpanel 016m7

Den tyske solcelleproducent AE Solar har foreslået at lancere et solpanelproduktionsanlæg i Rumænien med 2 GW indledende kapacitet, og til sidst skalerer den op til 10 GW årligt, hvilket vil repræsentere en tredjedel af den europæiske efterspørgsel.

Fase I af den foreslåede investering vil sandsynligvis blive udført i år selv, ifølge selskabet, der for nylig gav tilbuddet til den rumænske premierminister Nicolae-Ionel Ciucă. Den vil blive udvidet til 10 GW "når den fulde integration af produktionsstrømme i Rumænien er afsluttet".

"Denne investering vil placere Rumænien i centrum for europæisk solpanelfremstilling og bidrager væsentligt til energiuafhængighed og miljøbeskyttelse ved at bruge vedvarende, ren energi til elproduktion," sagde Ciucă.

For at blive bygget til en investering på €1 milliard, kan fabrikken sikre midler fra regeringen eller en EU-finansiering til at realisere faciliteten. Navnlig godkendte Europa-Kommissionen (EF) i februar 2023 en statsstøtte på 259 millioner euro til Rumænien til støtte for investeringer i produktion, montering og genbrug af solceller, paneler og batterier.

Black Sea Universities Network, en samarbejdsramme mellem akademiske institutioner fra Sortehavsregionen, vil involvere sine specialister i projektet 'samarbejde gennem en forskerpark, der supplerer produktionsfaciliteterne'.

Ejet af tyske AE Invest GmbH (65%) og Chin hope Co Ltd (35%), AE Solar har i øjeblikket en fabrik i Tyrkiet og en anden i Kina med en samlet årlig modulproduktionskapacitet på 1,7 GW.
Den europæiske solcelleproduktionsscene bliver varmere, mens EU forbereder sig på at dele detaljerne i den lovede Green Deal-industriplan til støtte for rene energiteknologier i Den Europæiske Union (EU). For nylig sagde Iberdrola, at det vil etablere en solcellefabrik i Spanien.