Leave Your Message
E faʻafefea ona faʻaleleia le gaosiga o le eletise photovoltaic?

Tala Fou

Tala Fou Categories
Tala Fou Fa'apitoa

E faʻafefea ona faʻaleleia le gaosiga o le eletise photovoltaic?

2024-04-18

Fa'avae autu ole fale eletise photovoltaic


Photovoltaic power station ose faiga fa'aola e fa'aogaina ai le la photovoltaic effect e fa'aliliu ai le malosi malamalama i le eletise. E masani ona aofia ai photovoltaic modules, lagolago, inverters, pusa tufatufaina ma uaea.PV modulesoo le vaega autu o fale eletise photovoltaic, lea e liua ai le la i le sao saʻo, ona liua lea i le alternating current e ala i inverters, ma mulimuli ane auai i le grid poʻo mo tagata faʻaoga e faʻaoga.


O mea e a'afia ai le gaosiga o le eletise o fale eletise photovoltaic


O le gaosiga o le eletise o fale eletise photovoltaic e aʻafia i le tele o mea, aemaise lava e aofia ai vaega nei:

  1. Tulaga mama: le malosi o le malamalama, taimi malamalama ma le tufatufaina o spectral o mea autu ia e aʻafia ai le malosi o le gaosiga o le eletise o modules photovoltaic. O le malosi o le malamalama, o le tele foi lea o le malosi o le gaosiga o le module photovoltaic; O le umi o le taimi malamalama, o le tele foi lea o le gaosiga o le eletise; O fa'asalalauga fa'apitoa eseese e a'afia ai fo'i le lelei o le fa'atupuina o le eletise o masini fa'aotovolta.
  2. Tulaga o le vevela: O le vevela o se module photovoltaic ei ai se aafiaga taua i lona faʻaleleia lelei o le eletise. I se tulaga masani, o le maualuga o le vevela o le module photovoltaic, o le maualalo o le faʻaogaina o le photoelectric, e mafua ai le faʻaitiitia o le gaosiga o le eletise; O le maualuga o le maualuga o le vevela o le eletise o le photovoltaic e aʻafia i le vevela, o lona uiga, o le maualuga o le vevela, o le faʻatupuina o le eletise photovoltaic e faʻaitiitia, i le talitonuga, o le vevela e maualuga le tasi tikeri, o le gaosiga o le eletise o le eletise o le photovoltaic o le a faʻaitiitia e tusa ma le 0.3% ; O le inverter e fefe foi i le vevela, o le inverter e aofia ai le tele o vaega faaeletonika, o vaega autu o le a maua ai le vevela pe a galue, pe afai e maualuga tele le vevela o le inverter, o le a pa'ū le faatinoga o vaega, ona aafia ai lea o le olaga atoa o le inverter, o le fa'agaioiga malosi fa'atūlaga uma e iai se a'afiaga sili atu.
  3. Fa'atinoga opaneta la:le lelei o le liua photoelectric, faatinoga anti-attenuation ma tetee tau opa'u photovoltaic e aafia tuusao ai lona gaosiga o le paoa. O faʻaogaina lelei ma faʻamautu photovoltaic modules o le faʻavae lea mo le faʻaleleia o le gaosiga o le eletise o fale eletise photovoltaic.
  4. Fuafuaga ma fa'apipi'i le nofoaga eletise:le fa'atulagaina o le fa'atulagaina o fale eletise photovoltaic, occlusion paolo, fa'apipi'i vaega O le tulimanu ma le va o le a a'afia ai le mauaina o le eletise ma le fa'aogaina lelei o le la.
  5. Fa'atonuga ma le tausiga o le nofoaga eletise:O le faʻaogaina ma le faʻaleleia o le puleaina o photovoltaic modules, inverters ma isi meafaigaluega o le eletise, e pei o le faʻamamaina ma le tausiga, faʻafitauli ma faʻafouina meafaigaluega, e taua tele e faʻamautinoa ai le faʻaogaina o le eletise ma faʻaleleia le gaosiga o le eletise.


Fuafuaga e faʻateleina ai le gaosiga o le eletise o fale eletise photovoltaic


I le vaʻavaʻai atu i mea taua o loʻo i luga, e mafai ona tatou faia faiga nei e faʻaleleia ai le gaosiga o le eletise o fale eletise photovoltaic:


1. Optimize le filifiliga ma le faʻatulagaina o faiga photovoltaic


  1. Filifili mea fa'aoga photovoltaic lelei: I totonu o le maketi, e masani lava ona i ai i masini photovoltaic lelei le maualuga o le liua o le photoelectric. O le mea lea, i le amataga o le fausiaina o le eletise, e tatau ona ave le faʻamuamua i na photovoltaic modules ua faʻamaonia e faʻalapotopotoga faʻapitoa ma e lelei ma mautu le faʻatinoga.
  2. Fa'atulagaina talafeagai o modules photovoltaic: E tusa ai ma tulaga faʻafanua o le nofoaga o le eletise, uiga o le tau ma le tufatufaina o punaoa malamalama, fuafuaga talafeagai o le faʻatulagaina o modules photovoltaic. I le fetuunaiga o le faʻapipiʻiina o le Angle ma le va o vaega, e mafai e le eletise ona maua le maualuga o le la, ma faʻateleina ai le gaosiga o le eletise.


2. Faʻaleleia le faʻaleleia o le malosi o le gaosiga o le photovoltaic system


  1. Fa'aitiitia le vevela vaega:O le faʻaogaina o le faʻaogaina o le vevela lelei o le faʻamau ma le vevela, faʻateleina le ea, faʻaitiitia le vevela faʻaogaina o le vaega, ina ia faʻaleleia atili ai lona faʻaleleia o le photoelectric.
  2. Fa'aleleia le ea o masini:Mo meafaigaluega eletise e pei ofesuia'i, Filifili oloa ma le lelei o le faʻaogaina o le vevela, faʻaleleia le siosiomaga o le ea i totonu o le mamanu mamanu, faʻapipiʻi faʻapipiʻi faʻapipiʻi e puipuia ai le susulu o le la, ma faʻaleleia le ola tautua o meafaigaluega inverter.
  3. Fa'aiti'itia le paolo: Pe a mamanuina le eletise, o le paolo occlusion faʻafitauli e ono mafua mai i fale o loʻo siomia ai, laau, ma isi e tatau ona mafaufau atoatoa. E ala i le fuafuaina talafeagai o le faʻatulagaina o le eletise, o le aʻafiaga o le paolo i luga o le photovoltaic module e faʻaitiitia e faʻamautinoa ai le faʻaogaina o le eletise.


3. Faʻamalosia le faʻaogaina ma le faʻaleleia o le pulega o nofoaga eletise


  1. Fa'amamāina faifaipea o modules photovoltaic: faʻamamaina masani o modules photovoltaic e aveese ai le pefu, palapala ma isi mea faʻaleagaina i luga o le fogaeleele, e faʻamautu ai le maualuga o le transmittance o vaega, ma faʻaleleia ai le gaosiga o le eletise; Inverter fa'apipi'i e le tatau ona i ai le pala, lefulefu ma isi si'osi'omaga, mamao fa'apipi'i ma le siosiomaga fa'afefeteina e tatau ona lelei;
  2. Fa'amalosia le tausiga o meafaigaluega: Ia siaki pea ma tausia masini eletise, e aofia ai inverters, pusa tufatufaina, uaea, ma isi, ina ia mautinoa o latou gaioiga masani. Toe fa'aleleia pe toe sui mea fa'aletonu i le taimi e 'alofia ai le a'afiaina o le gaosiga o le eletise o le fale eletise.
  3. Fa'atuina o fa'amatalaga mata'ituina faiga:e ala i le faʻapipiʻiina o meafaigaluega mataʻituina faʻamaumauga, mataʻituina taimi moni o le tulaga o le faʻaogaina o le eletise, gaosiga o le eletise ma isi faʻamatalaga, e tuʻuina atu ai se faavae faasaienisi mo le faʻaogaina ma le faʻaleleia o le pulega.


4.Application o tekinolosi fou ma pulega atamai


  1. Fa'atomuaga o faiga su'esu'e atamai:Le faʻaogaina o tekonolosi suʻesuʻeina o le la, ina ia mafai e le photovoltaic modules ona otometi ona fetuunai le Angle ma le itu, mulimuli i le gaioiga o le la, ina ia faʻateleina ai le faʻaogaina o le malosi o le la.
  2. Le faʻaaogaina o tekinolosi e teu ai le malosi:O le faʻaofiina o faiga e teu ai le malosi i fale eletise photovoltaic e mafai ona maua ai le lagolago malosi pe a le lava le moli poʻo le manaʻoga o le laina o loʻo maualuga, ma faʻaleleia le faʻalagolagoina o le eletise ma le faʻaogaina o le eletise o le eletise.
  3. Fa'atinoga o pulega atamai: Faatasi ai ma le fesoasoani a le Initaneti o Mea, faʻamatalaga tetele ma isi faʻamatalaga faʻaonaponei faʻaonaponei auala, e ausia ai le pulega atamai o nofoaga eletise photovoltaic. E ala i le mataʻituina mamao, suʻesuʻega faʻamaumauga ma isi galuega, faʻaleleia le faʻaogaina lelei ma le pulega o le eletise.

Mulimuli ane


Faʻaleleia le faʻaleleia o le eletise o le photovoltaic power station o se galuega faʻatulagaina e aofia ai le tele o itu. E ala i le faʻamalosia o le filifilia ma le faʻatulagaina o le photovoltaic system, faʻaleleia le faʻaleleia o le malosi o le faʻaogaina o le faiga, faʻamalosia le faʻaogaina ma le tausiga o le pulega o le eletise ma le faʻaaogaina o tekonolosi fou ma le faʻaogaina o le atamai, e mafai ona tatou faʻaleleia lelei le gaosiga o le eletise o fale eletise photovoltaic; Ae ui i lea, a mafaufau i le tele o mea e pei o le faʻafaigaluegaina o tau o le eletise, o se fuafuaga sili atu ona paleni ma talafeagai e tatau ona sailia i fuafuaga moni o fale eletise.


O le Cadmium Telluride (CdTe) o lo'o fa'apipi'iina le fa'aogaina o le la o le First Solar ua amata ona fausia lona 5th gaosiga fale gaosi oloa i le US i Louisiana.